Kinderportretten.

Jouw trots als eyecatcher aan de muur.

Jouw huis, jouw interieur maak je persoonlijk door foto’s van jullie gezin. Een mooi, puur en tijdloos portret van jouw kind mag dan zeker niet missen aan de muur. Naast dat jij als ouder trots bent op je kind en dat wil laten zien, is bewezen dat het ook een positief gevoel geeft aan jullie kind. Ze voelen zich geliefd en krijgen er meer zelfvertrouwen door. 

Poseren voor een professionele camera kan soms wat spannend zijn voor kinderen. Daarom neem ik de tijd ervoor om jouw kindje op zijn of haar gemak te laten voelen. Ik vind het belangrijk om jouw kindje te “vangen” zoals ze zijn, ze hoeven niet perse te lachen, een mooie pure blik is vaak net zo mooi. Ik zal soms tijdens de de shoot ook af en toe wat bijsturen, maar vooral moeten ze het als leuk ervaren. 

Laat jouw kind zien hoe trots jij op ze bent!

Mijn werk

kinderportret

Mijn werkwijze

De shoot vindt plaats in mijn studio in Dordrecht en zijn daarom ook het gehele jaar door te boeken. De shoots zijn kort, ongeveer 30 tot 45 minuten, omdat kinderen vaak een korte spanningsboog hebben. Hoe jonger ze zijn hoe korter hun spanningsboog zal zijn, maar ik neem er alle tijd voor om die connectie te maken met jouw kindje.


Voor het portret kan je kiezen uit een zwarte of witte achtergrond en zullen we voorafgaand aan de fotoshoot ook de kleding samen bespreken en geef ik je nog wat tips voor jouw kindje, zodat we goed voorbereid zijn voor de shoot. Wat weer tijd scheelt voor die spanningsboog.

Tijdens de fotoshoot zal ik ook hier en daar wat bijsturen om dat mooie portret te schieten. Heeft jouw kind een (mentale) beperking of is het heel verlegen? Benoem dat zeker, dan bespreken we samen wat goed zou kunnen werken voor jouw kindje, zodat de shoot ook voor haar of hem zo relaxed mogelijk gaat.

Het boeken van een kinderportret kan via de website dan neem ik zo snel mogelijk contact met jou op en bespreken we samen de shoot door. Maar je mag mij natuurlijk ook altijd bellen of appen.

Kinderportret € 200,- *
  • Portretsessie bij mij in de studio voor 1 kind.
  • Een shoot duurt gemiddeld 30 minuten per kind.
  • Keuze in zwart of witte achtergrond.
  • Incl 5 bewerkte foto’s naar keuze in hoge resolutie.

Na de shoot ontvang je binnen 2 weken een persoonlijke online gallery waaruit jij je keuze kan maken.

Extra opties
 • Omdat ik het belangrijk vind om elk kind evenveel aandacht te geven, vraag ik voor elk kind extra €50,- incl 3 bewerkte digitale bestanden in hoge resolutie
 • Extra digitaal bestand € 10,-
 • 5 extra bestanen €45,-
 • 10 extra bestanden €80,-

*Prijzen zijn inclusief BTW. Bij een boeking van een kinderportretshoot ga je akkoord met het gebruiken van de foto’s op mijn website en mijn social media kanalen, tenzij vooraf anders is afgesproken.

Lieve woorden

Wij gaven onze dochters een fotoshoot als kano voor hun verjaardag. Ze hebben een fijne ontspannen leuke fotoshoot gehad. Lisette is erg vriendelijk, geduldig en stelde de meiden op hun gemak. De foto's zijn prachtig geworden.
Shnow
Ik wilde mijn moeder verrassen voor haar 70e verjaardag, nou dat is geluk! Wat een prachtige foto's heeft Lisette gemaakt. Zo waardevol, ze hangen te pronken aan de muur! Zakelijke portretten kan ik Lisette ook voor aanbevelen. Voor mij meer een andere fotograaf.
Leonie
Lisette heeft mooie rustige portretten van mij 2 meiden gemaakt. Een kleine simpele opstelling, Lisette straalt ook rust, stelt de kinderen op hun gemak en kreeg ook mijn kleine grappenmaker mooi op de foto. Zo blij met de foto's en ze staan daarom ook vergroot op mijn fotoplank.
Esther

Veel gestelde vragen

Als jou kindje zelfstandig kan zitten, zodat ik ze op een krukje kan laten zitten, kan je een kinderportretshoot boeken bij mij.

Wil je toch van mij een mooi  portret van jouw kindje maar kan hij of zij nog niet echt zitten, stuur mij dan gerust een berichtje en dan kunnen we altijd samen kijken wat de mogelijkheden zijn.

We bespreken vooraf wat voor portret je graag wil met een zwart of witte achtergrond en vanuit daar denk ik graag met je mee in de kleding.

Voor wat kleine dingen waar je al aan kunt denken zijn o.a. dat de kleding in de juiste maat is en dat de halsjes goed aansluiten. Drukke prints, teksten leiden vaak af, simpele kleding is vaak het mooist en zorgt voor een rustig effect. Bij meisjes is los haar vaak het mooiste en kunnen we mee spelen voor een mooi beeld.

Mijn camera vangt de kleinste details, daarom is het goed om aan wat dingen vooraf te denken. 

 Droge plekjes zijn zonde, dus smeer het gezichtje vooraf lekker in en check nog even de snotjes, slaap in de ogen en de mondhoekjes voor die restjes koek. Doekjes meenemen is daarom vaak ook een goeie. Ook schone handen en nagels zijn fijn, die komen soms in beeld en nagels zijn lastig te retoucheren.

Ja dat kan. Bij wat oudere kindjes waar je wat aanwijzingen aan kan geven is dat prima te doen zoals bij tieners. Maar bij de hele kleintjes is dat vaak lastiger een mooie foto te krijgen waar ze allebei dan net tegelijk in de lens kijken.

Omdat het bij portretten het om de uitstraling van jouw kindje draait en de ogen moeten schitteren, kunnen we de shoot dan beter verzetten naar een ander moment. 

Maak een afspraak!

Wat leuk dat ik jouw kindje mag gaan ontvangen in mijn studio voor een kinderportret!

Via onderstaand reserveringssysteem geef je aan dat je graag een kinderportretshoot zou willen boeken. Je kan aangeven hoeveel kindjes en van welke leeftijd en eventuele bijzonderheden waar ik rekening mee moet houden.

Ik neem zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak in te plannen.