Tips van Lisette

zwangerschapstips

Nadat ik zelf de keuze had gemaakt om met mijn eigen diensten mij helemaal te focussen op zwangere vrouwen, ben ik ook met zoveel leuke andere leuke ondernemers in gesprek gekomen die een mooie dienst of product hebben voor zwangere vrouwen.  Een droom van mij is om ooit een mooi pand te kopen of te huren wat ik kan omtoveren in een centrum waar ik samen met andere ondernemers, allerlei verschillende diensten en producten kan aanbieden voor zwangere vrouwen.  Dit is voor nu nog een doel in de toekomst, maar ik kan wel alvast wat anders doen voor jullie. 

Dat is deze pagina! Op deze pagina deel ik leuke linkjes naar websites of Instagram accounts van kleine en grotere ondernemers, die leuke producten of diensten hebben voor zwangere vrouwen of leuke producten maken voor jullie kleintje. Dit zijn ondernemers waarvan ik het zelf erg leuk vind om ze te volgen om ook weer van te leren of gewoon vrolijk word van de mooie creatieve producten die ze maken.

Sommige ken je wellicht al, maar ik hoop vooral dat jullie het leuk vinden om eens een kijkje te nemen bij deze leuke links en wellicht is het wel precies wat je zocht. Ik zal er een korte beschrijving bij doen waarom ik ze volg, maar kijk zeker even zelf want soms bieden ze nog zoveel meer, alleen is dat zo teveel om even een opsomming voor te maken.

Als je zwanger bent ben je vaak eerst nog volop druk in je hoofd met je werk en vaak pas als je met zwangerschapsverlof komt de rust om aan andere dingen te denken. Dingen die jij nog leuk vindt om te doen, die herinneringen te maken van je zwangerschap en/of leuke items shoppen voor de baby.

So here we go…

Mijn tips voor jou:

 

 • https://www.instagram.com/zwangerenzodepodcast/   Ik vind het zelf ook waardevol om verhalen met jullie te delen van andere zwangeren in mijn blog. Soms is het gewoon ook fijn om verhalen en ervaringen van anderen te horen, dat jij echt niet de enige bent die tegen iets aanloopt. Daarom deze link van een podcast door verloskundige Solange & Geke over zwanger zijn, bevallen en meer. 
 • https://www.instagram.com/zwangerenrelax/   In Rotterdam zit Zwanger & Relax waar je even heerlijk kan ontspannen met een massage of een heerlijke mom to be arrangement kan boeken voordat de kleine komt. Leuke is dat je het mom to be arrangement ook gezellig met een vriendin kan doen en je vriendin hoeft dan niet zwanger te zijn. Maar ook na de bevalling kan je bij ze terecht. Kijk zeker even op hun website. 
 • https://www.instagram.com/viefzwanger/  Vief Zwanger combineerd de kennis van HypnoBirthing, yoga en ZwangerFit. Zo kun je lekker blijven sporten tijdens je zwangerschap en ga je fit, energiek en vol vertrouwen je bevalling in.
 • https://www.instagram.com/doulamarije/  Ik vind het super leuk om Marije te volgen, naast tips en ondersteuning tijdens je zwangerschap, bevalling, het leven met een pasgeboren baby en moederschap heeft Marije ook inzichtkaarten waarmee jij een goed gesprek aangaat met jezelf en/of partner over je behoeftes voor de geboorte en kom je wellicht ook nog op punten waar je nog meer over wilt weten om je goed voor te bereiden.
 • https://www.instagram.com/birth_sister/  Kim is Doula, maar je kan ook bij haar terecht voor na de bevalling om je lichaam te helpen herstellen na al dat harde werken. Ik kwam op het instagram account van Kim terecht door mijn nieuwsgierigheid naar buikbinding. Heb jij hier al eens van gehoord? 
 
 

Tips voor leuke links:

 • https://www.instagram.com/madelientje_nl/  Annelien maakt echt de leukste gehaakte baby- en kinderproducten. Muziekster, wagenhangers, bijtring, gepunnikte namen en de liefste knuffeltjes. Ik ben echt fan van de gehaakte octopus.
 • https://www.instagram.com/studioderijk_nl/  Laura maakt de leukste creaties met hout en dit kan ook voor jou op maat. Bijvoorbeeld de naam van jouw kleintje in hout voor aan de muur, een mooie taarttopper voor op de eerste verjaardagstaart, een leuke houten speelbak met figuurtjes en leuke mijlpaal rondjes. 
 • https://www.instagram.com/puulie/  Juliette maakt van jouw zwangerschapsecho een mooie illustratie op papier om in te lijsten. Minimalistisch met subtiele details, waardoor het kindje toch zichtbaar is. Super leuk dat je deze illustratie ook kan gebruiken voor het geboortekaartje, aan de hand van de digitale bestanden kan je zelf het geboortekaartje ontwerpen. 

Aantal jaren geleden ben ik zelf vrijwilliger geweest bij Stichting Earlybirds en weet ik dat deze stichtingen zo waardevol zijn.

Omdat niet voor iedereen de zwangerschap een roze wolk is, vind ik het ook belangrijk om deze links met jullie te delen. 

 • https://stichtingbabyspullen.nl/  Deze link omdat niet iedereen het geld heeft om alles zelf te kunnen kopen wat er allemaal nodig is voor de baby en elk steuntje in de rug dan zo fijn is. Je kan hier terecht als je zelf hulp zoekt, maar je kan zeker ook doneren in o.a. babyspullen die jij niet meer nodig hebt en jij zo een andere moeder er weer heel blij mee kan maken.  
 • https://www.instagram.com/stichtingearlybirds/  Stichting Earlybirds verzorgt kosteloos voor ouders van een prematuur geboren kindje een mooie fotoreportage. De fotograaf legt met zorg, liefde en respect jullie kindje vast tijdens de dagelijkse routine in het ziekenhuis.
 • https://stichtingstill.nl/ Stichting Still Fotografie verzorgt kosteloos de fotografie van zieke, stervende of overleden baby’s vanaf de 12e week van de zwangerschap. De fotografie vindt plaats in ziekenhuizen en op andere locaties, zoals in de thuisomgeving en in sommige gevallen in de studio in Hardenberg.
  Still fotografie is werkzaam in heel Nederland dankzij de vrijwillige inzet van professionele fotografen.

Laatste note van mij.

Mocht je deze pagina lezen en denken deze tip moet hier ook tussen staan, stuur mij gerust een berichtje met de link en kijk ik of hij er tussen past. Leuke tips zijn altijd welkom.

Liefs,

Lisette