Lisette den Hollander - Fotograaf

Hoi! Mijn naam is Lisette en geboren in de zomer van het jaar 1980 en woon samen met mijn vriend en 2 dochters in Dordrecht. Ik heb sinds mijn 20ste diabetes type 1 en ook al doe ik mijn best blijft dat altijd wel een struggle. Ik keuvel graag in en om het huis, ik hou ervan als het thuis gezellig is en kan dan ook regelmatig dingen verplaatsen of veranderen. Als ik een momentje voor mijzelf kan vinden vind ik het ook erg leuk om een DIY projectje te doen.

Als ik iets in mijn hoofd heb dan moet dat ook vaak gelijk, maar helaas werkt dat niet altijd zo. Je zal mij het meeste gekleed zien in casual kleding, spijkerbroek shirt en gympen, daar voel ik mij het prettigste in. Ik kan absoluut niet op hakken lopen en er staan dan ook alleen maar gympen in mijn schoenenkast, maar zomers loop ik het liefst lekker op mijn blote voeten. De zondagen zijn voor mij echt relax dagen waarin ik lekker lui kan zijn en me goed kan vermaken op de bank met Netflix en een grote mok groene thee.

Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn kids en lief. Ik kan erg genieten van een weekendje weg of struinen door een stad waar ik nog niet eerder ben geweest. Ik vind het heerlijk om in het voorjaarszonnetje te zitten, een lunch buiten de deur of lekker bij te kletsen met een paar vriendinnen.

Waarom mooie herinneringen bieden aan zwangere vrouwen? 

Ik ben van kleins af aan al iemand die graag mooie dingen maakt met mijn handen, creatief bezig is. Nu jaren later mag dat samen komen met mijn fascinatie voor zwangere vrouwen, creëren van kunst! Niets mooiers om een zwangere vrouw in haar volle kracht en schoonheid te vangen in een mooi 3d kunstwerk of in een mooi portret. 

Ik wil vrouwen graag laten zien hoe ik hun zie. Ik vind zwanger zijn zo ontzettend bijzonder en ik hou van die mooie ronde buiken. Maar ik weet ook als geen ander dat zwanger zijn niet altijd over rozen gaat en dat je je zo af en toe ook best onaantrekkelijk kunt voelen of kan balen van al die kwaaltjes die je goed dwars kunnen zitten. 

Ik heb sinds mijn 20ste diabetes type 1 en toen ik graag een gezin wilde beginnen, moest ik eerst aan allerlei eisen voldoen om groen licht te krijgen van mijn internist. Deze periode vond ik heel zwaar en tijdens mijn zwangerschap heb ik mij ook niet altijd fijn gevoeld. Mijn twee zwangerschappen waren door mijn diabetes niet makkelijk en niets was vanzelfsprekend.

Tijdens mijn zwangerschappen was ik zo gefocust om mijn diabetes goed te managen dat ik er helemaal niet bij stil stond om een blijvende herinnering van die periode te maken. En oh, wat vind ik dat nu jammer! Mijn meiden worden ouder en gaan nu vragen stellen over de tijd dat ze in mijn buik zaten. Ik kan ze daar van alles over vertellen, maar wat had ik ze dolgraag een mooi portret of een 3D beeldje van mezelf laten zien waar ik trots was op mijn buik en ze te kunnen laten zien hoe ik eruit zag met hun in mijn buik. Maar zeker ook jammer voor mijzelf dat ik mijzelf niet terug kan zien met die bolle buik.

Daarom doe ik mijn werk nu ook met zoveel liefde.  Als zwangerschapsfotograaf is het mijn doel om jou in jouw volle kracht en schoonheid in beeld te vangen tijdens deze bijzondere periode. Een mooie unieke herinnering voor later en nu. 

Lisette van Proud Belly

Omarmen, herinneren, vieren.

Elke buik is uniek! Deze bijzondere periode kan je nooit meer overdoen dus laat jouw zwangerschap vereeuwigen en maak een mooie herinnering voor nu en voor later!